BIO 23 LJUBLJANA - BIENALE OBLIKOVANJA

torek, 6. november 2012

Že en mesec gledam po Ljubljani in tudi Novem mestu plakate za Bio23 Ljubljana - bienale oblikovanja in do danes nisem našla časa, da bi šla razstavo pogledat. Bienale oblikovanja prireja Muzej za arhitekturo in oblikovanje in do zdaj sploh nisem vedela, da sem od doma (s kolesom) v petih minutah tam in da se že več let sprehajam mimo njega.
Dan je bil deževen in temačen (kot je tudi videti na fotografijah), skozi okna graščine pa smo lahko opazovali  Ljubljanico, katera je trenutno, zaradi obilnih padavin, prav zastrašujoča.
Zato sem se raje osredotočila na izvirne, nenavadne in zanimive ideje ustvarjalcev, predstavljenih na tem bienalu.
V spominu mi bodo ostali predvsem pralni stroj Seesaw (slika 1), ki je oblikovan kot gugalnica in združuje delo in zabavo, plavalna očala, narejena iz ribjih lusk (baje ribiška industrija zavrže na tone ribjih lusk) oblikovalca Erika de Laurensa (slika 2), Kolektiva dela, proizvodni proces, ki izdeluje košaro (vendar le pod pogojem, da ga nekdo opazuje) (slika 3), Gravity Stool s svojo edinstveno obliko (zaradi interakcije med silo teže in magnetizmom) (slika 4) in pa slovenski projekt Čakalnica, ki bi pregnal dolgočasje, medtem ko čakamo pri zdravniku, na železniški postaji ipd. (slika 5).


Seveda je razstavljenih še kup drugih zanimivih del, ki pa si jih do 11. novembra lahko ogledati tudi sami (vstopnina za študente je 3 eure).
Objavi Komentar
Objavite komentar