GRATINIRAN BROKOLI Z OREHI

ponedeljek, 22. oktober 2018
Jesen nam je ponudila svoje prve plodove, zato smo se danes za kosilo malo razvajali in si pripravili gratiniran brokoli z orehi. Brokoli je zame ena izmed zelenjav, ki ima zelo specifičen okus. Sama ga najraje jem v kakšni juhi ali zelenjavnem narastku, s tem receptom pa je dobil novo najljubšo preobleko. Spodaj napisane količine sem prilagodila tako, da sem napolnila dva manjša lončena pekača (na sliki).



Za pekač dimenzije cm x cm potrebujemo:
- 1 manjšo glavo brokolija
- 2 srednje velika krompirja
- 50 g masla
- 2 dcl mleka
- 25 g moke
- 1 pest očiščenih orehov
- mocarelo
- sol, poper in muškatni orešček

Navodilo za pripravo jedi:
Krompir olupi in ga nareži na kocke želene velikosti ter razdeli brokoli na manjše dele. Skupaj ju 10 minut kuhaj v osoljeni vodi ter nato precedi, da se znebiš vode. V manjšem lončku stopi maslo, ter mu počasi primešaj moko ter dolij mleko in poskrbi, da dobiš malo gosto homogeno zmes in na koncu dodaj še sol, poper in muškatni orešček. V namaščen pekač (steklen/lončen) najprej stresi krompir in brokoli, ter vse skupaj prelij s pripravljeno polivko iz masla, moke in mleka. Očisti orehe in jih s pomočjo noža razdeli na manjše koščke ter posuj po jedi. Kot zadnje na vrh dodaj rezine mocarele ter jed peci v pečici 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Zraven te slastne jedi smo si privoščili še veliko skledo solate, radiča in naribanega zelja. Topla jesen je letos zelenjavo še dodatno posladkala s sončnimi žarki.

 Naj vam tekne.
Objavi Komentar
Objavite komentar