RED HOT CHILI PEPPERS, HIPODROM ZAGREB

četrtek, 30. avgust 2012

Karte so bile kupljene že decembra. Pa na ta koncert nismo čakali samo teh osem mesecev, ampak prej osem let. Ko smo še kot osnovnošolci odkrivali prve cedeje RHCP.

Z avtom smo se odpravili v Zagreb, vreme je bilo lepo, družba pa razpoložena.

Za uverturo v odličen koncert so organizatorji izbrali 2Cellos. Naredila sta žur. Ko sta igrala With or without you, je občinstvo služilo kot zbor (sicer ne ravno usklajen), ko sta igrala One way to hell se je publiki trgalo. Tako sta naredila super vzdušje in presegla pojem predskupine. Mogoče je malo lažje narediti dobro vzdušje s priredbami. Ampak kapo dol, priredbe s čelom.

Red hoti so bili skorajda do minute točni (začeli so ob pol desetih, kot napovedano)  in igrali dve uri. Te pa njihova energičnost in glasba tako poneseta, da imaš občutek, da je koncert trajal le dobre pol ure.
In kar se tiče energičnosti - jaz v svojih 20ih nisem sposobna niti desetine tega, kar so oni v svojih petdesetih. Hoja po rokah, skakanje in sočasno igranje kitare ipd. Respect.
Flea me je navdušil ne le z akrobacijami in  vmesnimi jami, ampak tudi s svojimi mini govori med koncertom. Presenetilo me je, da ni Anthony tisti, ki navezuje stik s publiko.
In kar se tiče Anthonyja: večkrat sem že slišala očitke, da njegov glas na koncertih šepa. Spodnji videi so dokaz, da temu ni tako.
Pa všeč mi je bilo, da je bil koncert na prostem. Tisti festivalski duh ima nek poseben čar. Pa oder in animacije...
Skratka koncert je bil čista zmaga. 

Pa še nekaj ne toliko koncerno-glasbenih misli o konceru:
1. Organizatorji niso dovolili vstopa z nahrbtniki, dekleta pa so lahko obdržala torbice. Čeprav, dva Srba, naša soseda v parterju, sta prinesla notri ne le dva nahrbtnika, ampak dva nahrbtnika polna alkohola. Nemogoče je mogoče.

2. Hrvatje se znajdejo in znajo izkoristiti takšen koncert. Ali prodajajo fake majice, hladno pivo, ki ga imajo v hladilnih torbah (improvizirano na ulicah) ali pa zgolj s tem, da pobirajo prazne pločevinke in plastenke. Kakšno delo na črno neki:)

3. Eno pivo na prizorišču je stalo 20 kun. Toliko nas je stalo tudi 8 ur parkiranja v parkirni hiši.

Objavi Komentar
Objavite komentar