SHAYCARL & SHAYTARDS

torek, 4. december 2012

»If life is worth living, then it's worth recording. ShayCarl«

Shaycarl se je pred tremi leti, na njegov 29. rojstni dan odločil, da bo vloggal vsak dan. Njegov vsakdan. Vsakdan njegove družine.
Ko sem tri leta nazaj začela gledati Shaytardse, tako se imenuje njihov kanal, so bili petčlanska družina. ShayCarl, njegova žena Kattilette in otroci SonTard, PrincessTard in BabyTard (njihova youtube imena). Ravno so začeli dobivati prvi denar od Youtuba, z družino so se preselili iz Idaha v Los Angeles, saj je se Shay pridružil še nekaj youtuberjem in skupaj so ustanovili majhno podjetje MakerStudios, kjer so snemali kratke videe, ki so jih potem objavljali na Youtubeu. Imeli so majhno pisarno, greenscreen in vse so počeli sami.
 Sedaj, dobra tri leta kasneje imajo Shaytardsi okoli 300 tisoč + ogledov na dan in se s tem več kot dobro preživljajo. Družina se je povečala še za enega člana, RockTarda, ki že začenja govoriti, MakerStudios ima preko 300 zaposlenih, Shay ima svoje podjetje, Vlogs entertainment, ima v lasti dve hiši v Idahu, ima svoje majice, kape, sodeloval je celo s podjetjem Volcom in sedaj lahko kupite Volcom-Shaycarl majice, ima svoj čevelj, koledar, ljudje na ulicah ga prepoznajo, tudi njegov brat in sestra sta se preselila v L.A. in se začela preživljati z Youtube videi. Še kakšno leto nazaj je sam edital vloge, sedaj ima za to zaposlene ljudi, Shay in Kattilette imata svoj podcast imenovan When the kids go to sleep, ki je uspešen na iTunes lestvicah. Pred kratkim so bili na Anderson Cooper showu, BabyTard pa krasi naslovnico albuma Jamesa Blunta, Some kind of truble. Tudi Kattilette ina svoj kanal, kjer objavlja videe o njenih pogledih na življenje, naredila pa je tudi nekaj priredb in jih odlično izvedla. Poleg tega sodeluje tudi pri TheMomsView, ki je kanal, ki združuje mlade mame in njihovo življenje.
 Dobro leto nazaj je imel Shay okoli 130 kilogramov in vedno se je šalil: "I'm not fat, I just have a little extra Shay on me". Sedaj jih ima okoli 70, poleg tega pa je pred kratkim pretekel cel maraton.

Ja, zgodba o uspehu. Mogoče je bil Shay res ob pravem času na pravem mestu, vendar to ni dovolj. Vsak dan naložiti vsaj en video na Youtube je vse prej kot preprosto. Poleg tega ima še druge kanale, kjer so videi bolj profesionalno obdelani.
In ja, vse to mu ne bi uspelo brez zveste publike. Ljudi, ki jih spremljajo/spremjamo vsak dan. K ogledu te pritegnejo njihova pozitivna energija, karizma, njihov pogled na svet, prikupnost otrok in medsebojni odnosi, ki navdihujejo.
Vsak dan dobiš za dobrih 10 minut vpogled v njihovo vsakodnevno življenje. Se vsedeš za računalnik, pogledaš vlog in odmisliš vse. 

Objavi Komentar
Objavite komentar