ČOKOLADNE TROBENTE

torek, 24. september 2013

Čokoladne trobente so keksi, napolnjeni s presenečenjem. Napolnimo jih lahko s katerokoli kremo, vendar vam priporočam, da uporabite bolj maslene kreme, ki testo manj razmočijo. Čokoladne trobente so namreč najboljše, ko imajo še rahlo hrustljavo zunanjost. Sicer pa presodite sami, saj so tudi mehkejše zelo dobre. Testo je potrebno naviti na tulce. Lahko uporabite kar tulce, ki so sicer namenjeni za šamrole. Ključne so predpriprave, saj morate za polnjenje kremo predhodno dobro ohladiti, pa tudi testo se bo bolje valjalo, če bo predhodno ohlajeno. Preden testo zamesite, margarino vzemite iz hladilnika, da bo sobne temperature. 

Za kremo potrebujemo:
  • 0.5 L sladke smetane
  • 300 g čokolade

Predhodno je treba pripraviti kremo, najbolje dan prej. Za kremo je potrebno zavreti 0,5 l sladke smetane, odstaviti in v vročo smetano dodajati 300 g nalomljene čokolade (lahko tiste za kuhanje, lahko pa katerokoli drugo).

Mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi in postavimo v hladilnik, da se krema ohladi (najbolje čez noč).


Za testo potrebujemo:

  • 35 dag moke
  • 17 dag sladkorja v prahu
  • 18 dag margarine
  • 7 dag mletih orehov ali lešnikov
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica kakava
Potrebujemo še:
  • čokolado za obliv
Zamesimo testo. (Zmehčani margarini dodamo sladkor v prahu, jajce in rumenjak ter premešamo. Posebej zmešamo moko z žlico kakava in mletimi orehi oz. lešniki. Suho maso pridenemo mokri masi in dobro premešamo.) Testo damo za eno uro v hladilnik, ker je precej mehko. Če ni dovolj hladno, se z njim težko dela. Testo razvaljamo in narežemo na trakove ter navijemo na modelčke (širina narezanih trakov je odvisna od modelčkov, ožje trobente so lepše, jaz sem narezala cca 4 cm široke trakove ). Če se testo težko valja, ga lahko razvaljamo tako, da ga položimo med dva peki papirja in nato valjamo. Nikar pa ga preveč ne mokajmo, saj se bo to poznalo, ne samo vizualno, temveč bo testo tudi trše. Lahko pa rahlo pomokamo valjar, da se testo nanj ne bo prijemalo. Na modelčke ga navijamo tako, da navito testo sproti odrežemo (Torej imamo trak, širine 4 cm, ki ga navijemo na modelček in z nožem odrežemo preostanek.) Priporočljivo je, da tulec s testom objamemo z dlanjo in jo rahlo stisnemo, da se oba konca testa dobro spojita. Pečico vključimo na 180°C. Trobente polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, s stranjo, kjer se testo stika, navzdol in jih pečemo 8 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih ne premikamo s pekača in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo. Šele nato jih odstranimo s tulcev (modelčkov).

Ohlajene napolnimo s kremo. Ohlajena krema ne sme biti tekoča. Pred polnjenjem jo malo zmešamo, da je bolj rahla (če je še tekoča, pa jo stepemo). Če nimamo dresirne vrečke, lahko s kremo napolnimo živilsko vrečko oz. vrečko za zamrzovanje, kateri odrežemo vogal in napolnimo čokoladne tulce. Napolnjene trobente z vsake strani pomočimo v stopljeno čokolado (ki jo stopim tako: klik). V čokolado pomočimo samo toliko trobente, da se kreme ne vidi in jih polagamo na peki papir ter počakamo, da se čokolada strdi. Do postrežbe jih hranimo na hladnem, še posebno če jih polnimo s hitro pokvarljivo kremo (npr. v našem primeru, ko krema vsebuje smetano).



Objavi Komentar
Objavite komentar