BOSTON CREAM CUPCAKES

nedelja, 28. oktober 2012

Na Pinterestu so me premamile slikice čokoladno-vanijijevih kolačkov imenovanih Boston Cream cupcakes. Ker so sestavine precej osnovne, način polnjenja pa zanimiv, sem se odločila, da poskusim. Z muffini (pecivom) nisem imela težav in se mi zdi recept dober, saj so  sočni in ravno prav narastejo, zapletlo pa se je pri pastery cream - nadevu. To je v bistvu kot puding iz vrečke, kateremu se doda maslo. Moj problem je bil, da sem imela, ko je bilo treba kremo pokuhati, očitno posodo na previsoki temperaturi in potem krema ni bila več lepo kremasta, ampak bolj kot kakšna polenta, saj se je maščoba, ki je v smetani, ločila od ostalega dela zmesi. In sem si rekla, da bom poskusila še enkrat, saj sem imela sestavin še zadosti. In drugič, kljub temu, da sem bolj pazila, ista zgodba. Me je ta krema kar v slabo voljo spravila. Potem pa sem se sprijaznila in ker je bila kljub temu okusna, sem jo uporabila za nadev. Ko sem jo dala v hladilnik se je zaradi masla lepo strdila in ji ni manjkalo popolnoma nič. Bi pa kljub temu priporočala, da se skuha kar vanilijev puding in se mu potem, še vročemu, doda maslo.
Seveda sem potem imela dvakrat več  (enako (ne)kakovostne) kreme. Pa sem naredila kar še en pekač maffinov. Ja, ta vikend se bomo sladkali. 


P.s.: prvič sem delala kakšno pecivo po ameriškem receptu. Sem se kar namatrala, da sem vse pretvorila v naše grame in dekagrame. In šele potem mi je sestra prinesla posodice z ameriškimi merami: 1 cup, ½ cup, ... In mi je bilo to prav všeč. Ne rabiš stvari tehtati, ampak jih samo natreseš v te posodice. Malo pospeši vse skupaj, pa še razmišlati ni treba zraven :)

Prilagam recept (kot sliko, pa si jo shranite), če koga zamika.Objavi Komentar
Objavite komentar